Kända internationella musikaler

Det finns många musikaler som spelas och uppskattas runt om i hela världen. Här är några exempel på kända internationella musikaler.

Hamilton

Hamilton är den musikalen det snackats allra mest om de senaste åren. Hamilton är baserad på USAs första finansminister vid namn Alexander Hamilton. Skaparen av musikalen har vi kunnat se i huvudrollen. Han heter Lin-Manuel Miranda. En anledning till varför denna musikal har blivit så pass populär är för att den blandar hip hop med med jazz och R&B. Musikalen hade premiär år 2015 och folk vallfärdar över hela världen och slåss om att få biljetter för att se musikalen.

The sound of music

En annan känd musikal är musikalen the sound of music som först hade premiär år 1959. Musikalen följer nunnan Maria som skickas till familjen Von trapp där hon blir deras barnflicka. År 1965 fick musikalen en filmatisering med bland annat Julie Andrews i rollen som Maria.

Rent

Rent är en musikal där vi får följa en grupp vänner i New York på 1980-talet som alla kämpar med att få ihop pengar till hyran och att överleva den rådande AIDS epidemin. Musikalen hade premiär år 1996.

Relaterade inlägg