Så fixar ni teaterlokal i bostadsrättsföreningen

Är ni många i bostadsrättsföreningen som är teater- och musikalintresserade? Lyckas ni samla tillräckligt många intressenter kan ni med gemensamma krafter ordna en gemensam lokal där samtliga boenden får tillgång till olika sorters kulturella och musikaliska upplevelser. Läs mer om hur ni kan gå tillväga här.

Intresse för kultur

Intresset för kultur ökar i samhället och allt fler efterfrågar forum att ägna sig åt kulturell verksamhet. Som medlem i en BRF kan du samla likasinnade för att lämna förslag på att antingen få hyra en lokal för ändamålet eller föreslå att bostadsrättsföreningen låter bygga en lokal på området. Här kan bostadsrättsföreningen ta hjälp av Nabo som bland annat sysslar med teknisk förvaltning och projektledning för olika byggprojekt. Nabo hjälper till med teknisk förvaltning i form av drift och underhåll, vilket ger föreningen större möjligheter att spara pengar. Att satsa på kulturprojekt ligger helt rätt i tiden. Lyckas ni få med majoriteten av föreningen på tåget kan alla som bor i bostadsrättsföreningen få tillgång till en lokal byggd för ändamålet.

Musikalartister

Oavsett om det är en lokal dit ni vill bjuda in musikalartister eller om det är föreningens medlemmar som vill sätta upp egna musikaler, har ni alltid möjlighet att tillsammans enas om både regler och inriktning. En mindre biograf där ni kan se musikaler i kombination med en scen dit ni kan bjuda in artister och teatergrupper skulle kunna ge föreningen en hel del möjligheter. Det är bara fantasin som sätter gränser för vad en bostadsrättsförening som lyssnar på sina medlemmar kan göra.

Engagemang

För att få igenom frågor som du och dina grannar verkligen brinner för är det viktigt att synas och höras. Genom att du engagerar dig i styrelsen, tar del av möten och kommer med förslag får du också möjlighet att göra din röst hörd. Det är högst troligt att det finns andra människor inom bostadsrättsföreningen som delar ditt intresse och som mer än gärna skulle vilja få ta del av en lokal där alla kan njuta av kulturevenemang tillsammans. För att nå fram till målet om en lokal för musikal- och teaterframträdanden måste det första steget tas. Om inte annat kan det kanske vara något för den yngsta generationen.

Relaterade inlägg