Svenska musikalartister

Det finns många som har blivit kända för deras förmåga att leverera både sång, dans och skådespel på scen. I den här delen kommer vi att rikta vårt ljus till några av Sveriges största musikalartister.

Peter Jöback

Peter Jöback föddes år 1971 och visste redan tidigt att han ville hålla på med musik. Han fick sitt stora genombrott i slutet på 1990-talet i musikalen Kristina från Duvemåla. Men innan dess hade han bland annat medverkat i uppsättningar som Grease och Fame. I mitten på 00-talet kom nästa målstolpe i Peters karriär när det kommer till musikaler då han fick en roll i musikalen miss Saigon på west end i London. År 2012 tog han sig över atlanten och spelade fantomen i fantomen på operan på Broadway.

Emmi Christensson

En kvinnlig svensk musikalartist som också tagit sig utanför Sveriges gränser är Emmi Christensson. Emmi föddes år 1984 och har haft huvudrollen i ett flertal musikaler i Sverige och i London. Hon är kanske mest känd för att ha spelat Christine i fantomen på operan i London. Några andra musikaler vi kunnat se Emmi i är till exempel svenska uppsättningar av Les Miserables och into the woods.

Relaterade inlägg