Kända svenska musikaler

Även fast Sveriges musikalscen är något mindre än i till exempel New York och London så har vi ändå skapat ett flertal kända svenska musikaler. I den här delen kommer du att få veta mer om några kända svenska musikaler.

Kristina från Duvemåla

En av våra mest uppskattade musikaler är Kristina från Duvemåla. Musikalen är baserad på böckerna om utvandrarna som är skrivna av Vilhelm Moberg. De som såg till att förvandla boken till en musikal var bland annat Björn Ulveus och Benny Andersson som stod för musiken och Lars Rudolfsson som stod för regi. Musikalen hade premiär år 1995 med bland annat Helen Sjöholm och Peter Jöback i huvudrollerna. Några kända låtar från musikalen är du måste finnas och guldet blev till sand.

Livet är en schlager

Livet är en schlager är från början en film som utkom år 2000 men år 2015 blev den en stor succé som musikal på scen. Den stora upphovsmannen bakom musikalen är Jonas Gardell och Fredrik Kempe var med och tonsatte Jonas sångtexter. I livet är en schlager får vi följa schlagerfantasten Mona som kommer med i melodifestivalen. En känd låt från musikalen är aldrig ska jag sluta älska dig.

Relaterade inlägg