Förutom att du kan gå och se en musikal på en teater eller se en musikal på film har det de senaste åren blivit allt vanligare med musikaler även på tv. I den här delen kommer vi att gå igenom några populära musikaler som gått på tv.

Glee

TV-serien Glee hade premiär år 2009 på det amerikanska tv-bolaget fox. I glee får vi följa en grupp ungdomar i high school som går med i skolans showkör. Serien avslutades efter 6 säsonger år 2015. I serien fick vi främst höra covers, men de framförde även en del originallåtar. En låt som gjorde Glee känd är deras version av Journeys låt don’t stop believing. Några skådespelare från serien är Lea Michele, Matthew Morrison och Jane Lynch.

Crazy Ex-Girlfriend

Crazy ex-girlfriend är en TV-serie som år 2015 hade premiär på det amerikanska TV-bolaget the CW. I serien får vi följa Rebecca som bor i New York och har ett eftertraktat jobb som advokat. Men när hon plötsligt stöter på sitt ex lämnar hon New York och flyttar till hans hemstad. I serien framförs enbart originallåtar, en av de mest populära låtarna är let’s generalize about men. Serien gick i totalt 4 säsonger och avslutades år 2019. Några skådespelare från serien är Rachel Bloom och Santino Fontana.

Zoey’s extraordinary playlist

En annan musikal som gått i tv-serie format är Zoey’s extraoridnary playlist. Serien hade premiär år 2020 på det amerikanska tv-bolaget NBC. I serien får vi följa Zoey som plötsligt börjar höra människors innersta känslor genom musikalnummer efter att hon genomgått en röntgen. Serien har hittills gått i två säsonger och det väntas en film. En populär låt från serien är carry on. Några skådespelare från serien är Jane Levy, Lauren Graham och Skylar Austin.

Relaterade inlägg